
Goda kakor ♥
Dottern min ( Julia ) har gjort mor glad och bakat lite kakor. Recepten hittade hon hos The Strangebakery. Så himla goda.
Nonstop kakor ♥
16 stycken
115 g smör
115 g farinsocker
1 msk ljus sirap
½ vaniljessens eller vaniljsockker
175 g vetemjöl
85 g chokladdragéer, tex Non stop
Rör smör och socker vitt och luftigt med elvisp och rör ner sirapen och vaniljessensen.
Sikta ner hälften av mjölet. Rör ner non stopen och sedan resten av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
Forma till 16 bollar och lägg dem glest på plåt. Platta inte till dem.
Grädda kakorna i 180 grader, 10-12 min. Låt dem svalna något på bakplåt.
Servera till saft eller mjölk. Perfekt på kalas.
Dumlekakor♥
20 stycken
150g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
20 nobless (Jag har valt mint)
Smällt smör och blanda ner övriga ingredienser. Obs! Alla utom dumle och nobless.
Klicka ut smeten i formar, tryck i dumle och mer smet ovanpå om man vill.
Grädda kakan i 175 grader 10-15 min.
Ta ut kakan och lägg noblessen på. Låt svalna något innan servering.
Nonstop kakor ♥
16 stycken
115 g smör
115 g farinsocker
1 msk ljus sirap
½ vaniljessens eller vaniljsockker
175 g vetemjöl
85 g chokladdragéer, tex Non stop
Rör smör och socker vitt och luftigt med elvisp och rör ner sirapen och vaniljessensen.
Sikta ner hälften av mjölet. Rör ner non stopen och sedan resten av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
Forma till 16 bollar och lägg dem glest på plåt. Platta inte till dem.
Grädda kakorna i 180 grader, 10-12 min. Låt dem svalna något på bakplåt.
Servera till saft eller mjölk. Perfekt på kalas.
Dumlekakor♥
20 stycken
150g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
20 nobless (Jag har valt mint)
Smällt smör och blanda ner övriga ingredienser. Obs! Alla utom dumle och nobless.
Klicka ut smeten i formar, tryck i dumle och mer smet ovanpå om man vill.
Grädda kakan i 175 grader 10-15 min.
Ta ut kakan och lägg noblessen på. Låt svalna något innan servering.
0